Wilms Portretten 20240308 WEB 034

Wilms richt zich op nieuwe markten en grotere projecten

23.09.2024

Met een aanbod in rolluiken, zonwering en ventilatie richt Wilms zich meer en meer op de projectmarkt, zoals bij architecten en in de zorgsector. “We komen zo vroeger in het beslissingsproces”, vertelt Lorenz Geens, die als nieuwe business developer bij Wilms mee instaat voor deze verbreding.

Alles wat zich op en rond het raam bevindt”, zo vat Lorenz Geens de producten van Wilms in een notendop samen. “Het familiebedrijf is in 1975 gestart met rolluiken. Daarna kwam zonwering erbij. Zo werden er in de nieuwbouw meer en meer screens gebruikt”, vertelt Geens.

De derde pijler is ventilatie, maar dan voorzien op het raam. Lorenz verwijst hierbij ook naar de nieuwe innovatie van Wilms: een decentraal systeem D met warmterecuperatie. “Deze ventilatie-unit wordt op het raam gemonteerd en is ideaal voor bij renovatie.

Bredere doelgroep

Zowel rolluiken, zonwering en ventilatie zijn vandaag van tel voor de klanten van Wilms. Al komen deze producten bij een meer diverse doelgroep terecht. “Traditioneel bestaat onze doelgroep uit raamverdelers en constructeurs. In de particuliere markt, maar ook bij de grotere projecten zoals appartementen, kantoren, hotels en zorgcentra.”

Het is in het verlengde van dat laatste dat je de ruimere focus van Wilms mag zien. “Zo kunnen we met architectenbureaus contacten hebben en afspraken maken. Dat kan voor architecten zijn die individuele woningen uittekenen, maar ook voor de grotere architectenbureaus”, vertelt hij. “Op die manier kunnen wij ook al aanspraak maken op eventuele lastenboeken. En we kunnen door deze aanpak ook vroeger in het beslissingsproces komen. Vaak op het moment van het stadium van de nieuwbouw. En hoe vroeger in het proces, hoe meer invloed je nog kan hebben op het eindproduct. Dat is wenselijk voor de klant in functie van een beter comfort en betere service.

Lorenz Geens verwijst naar producten in de zorgsector zoals bij assistentiewoningen, serviceflats of woonzorginstellingen. “Zo’n decentraal ventilatiesysteem, zoals wij met Wilms intussen aanbieden, is dan toch een grote meerwaarde, omdat je per ruimte kan werken en geen gedoe hebt met luchtkanalen.”, illustreert hij.

Nieuwe functie

Zelf is Lorenz sinds februari gestart als business developer bij Wilms. “Ik werk in die functie nauw samen met mijn salescollega’s die de B2B sector bedienen. Mijn contacten zijn vooral met architecten, maar ook met projectontwikkelaars en hoofdaannemers. Of met facilitaire managers die bij gemeenten of steden instaan voor aanbestedingen met nieuwbouw of renovatieprojecten.”

Geens heeft zelf een technische achtergrond in de bouw. “In mijn nieuwe functie zit ik tussen de twee: ik heb contacten met de buitenwereld, en voel wat leeft in de markt. Tegelijk kan ik nog altijd terugvallen op mijn technische knowhow. Het samenvloeien van die twee zaken in mijn huidige functie bij Wilms vind ik een boeiende combinatie.